حجت گفت: با توجه به ظرفیت بالای تولید و جوجه ریزی صورت گرفته، واردات مرغ برای تنظیم بازار بیانگر خودکشی این صنعت است.

مرغعظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه قیمت مرغ نسبت به هفته گذشته تفاوتی نداشته است، اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۳۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌های سطح شهر ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان است.
او با توجه به افت قیمت مرغ در هفته گذشته، بیان کرد: متأسفانه مرغداران با زیان چشمگیری در فروش هر کیلو مرغ مواجه هستند.
 
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آینده بازار مرغ، گفت: در هفته گذشته به سبب تعطیلات و تنش‌هایی که در بازار حاکم بود، قیمت مرغ روند نزولی به خود گرفت و برداشت ما این بود که طی این هفته بازار به نرخ واقعی خود برسد که متأسفانه این امر محقق نشد و امیدواریم در روز‌های آتی روند عادی به خود بگیرد.
 
حجت ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و نوسان قیمت جوجه یک روزه، قیمت فعلی مرغ از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار پایین‌تر است به طوری که مرغداران در فروش هر کیلو مرغ رقمی حدود ۱ هزار و ۲۰۰ تومان متضرر هستند.
 
این مقام مسئول متوسط قیمت هر قطعه جوجه یک روزه را ۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: در حال حاضر نرخ جوجه با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار ۱ هزار تومان اختلاف دارد که بدین ترتیب امیدواریم روند فعلی قیمت مرغ در بازار ادامه نیابد چرا که با توجه به روند جوجه ریزی صورت گرفته، این احتمال وجود دارد که در ماه‌های آتی شرایط فعلی تداوم یابد.
 
او ادامه داد: با توجه به اختلاف قیمت جوجه یک روزه با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار از مسئولان ذیربط انتظار می‌رود که در ماه‌های بهمن و اسفند مابه التفاوت آن را در قیمت تمام شده لحاظ کنند تا مرغداران با کنترل بازار در ایام پایانی سال دچار چالش نشوند.
 
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از استمرار ثبات قیمت نهاده‌های دامی در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بنادر ۱ هزار و ۳۵۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۳۵۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان و قیمت ذرت در انبار‌های استانی ۱ هزار و ۶۰۰ تومان و کنجاله سویا ۲ هزار و ۵۵۰ تومان است.
 
او ادامه داد: با توجه به اختلاف قیمت جوجه یک روزه با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار از مسئولان ذیربط انتظار می‌رود که در ماه‌های بهمن و اسفند مابه التفاوت آن را در قیمت تمام شده لحاظ کنند تا مرغداران با کنترل بازار در ایام پایانی سال دچار چالش نشوند.
 
حجت با بیان اینکه ذرت و کنجاله سویا به میزان کافی در بازار موجود است، اظهار کرد: با توجه به نظارت شبکه دولتی و واردات با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد کنندگان متعهد شدند که نهاده‌های دامی کمترین نوسان را در بازار داشته باشند.
 
این مقام مسئول با انتقاد نسبت به رشد چند برابری قیمت ریزمغذی و واکسن در بازار، گفت: با توجه به آنکه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به نهاده‌هایی همچون ذرت و کنجاله سویا تعلق می‌گیرد و سایر نهاده‌ها همچون لیزین و متیونین با ارز آزاد وارد می‌شود به همین دلیل این موضوع در قیمت تمام شده تولید تأثیر بسزایی داشته است.
 

خرید تضمینی مرغ تأثیری به حال مرغدار نداشت 

 
او با اشاره به اینکه خرید تضمینی مرغ تأثیری در روند بازار نداشت، بیان کرد: با توجه به افزایش هزینه‌های انجماد نسبت به مدت مشابه سال قبل و لحاظ نشدن آن در قیمت خرید شرکت پشتیبانی، خرید تضمینی با نرخ و شرایط فعلی تأثیری در بازار نداشته است.
 
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی برای ایام پایانی سال، گفت: بنا بر پیگیری‌های صورت گرفته میزان جوجه ریزی در ۲۰ روز گذشته نسبت به دوره زمانی ماه قبل نشان از افزایش دارد که بدین ترتیب کمبودی در عرضه مرغ شب عید نخواهیم داشت.
 
حجت ادامه داد: بنا بر برنامه ریزی صورت گرفته در دی ماه ۱۳۰ میلیون قطعه و بهمن ماه ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری صورت می‌گیرد که بدین ترتیب حداقل ۲۲۰ هزار تن مرغ وارد بازار می‌شود که با احتساب مصرف داخل کمبودی در توزیع وجود ندارد.
 
این مقام مسئول تولید سالیانه مرغ را ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: با احتساب سرانه مصرف ۲۶ کیلو و پتانسیل بالای صنعت، بخشی از نیاز کشور باید به بازار‌های هدف صادر شود چرا که در شرایط فعلی ۲۰۰ تن مرغ تولیدی مازاد بر نیاز داخل است و در صورت استفاده حداکثری از ظرفیت تولید، میزان مازاد به بیش از این رقم می‌رسد.
 
به گفته او طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته حداقل ۴۰ درصد تولید جوجه یک روزه برای تأمین بازار مرغ شب عید افزایش می‌یابد از این رو نوسان غیر منتظره‌ای در بازار مرغ نخواهیم داشت.
 

نیازی به واردات مرغ نداریم 

 
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه نیازی به واردات مرغ برای تنظیم بازار شب عید نداریم، گفت: با توجه به پتانسیل بالای تولید و میزان جوجه ریزی صورت گرفته، واردات در شرایط فعلی به معنای خودکشی صنعت است.
 
حجت افزود: رصد‌ از فروشگاه‌های مرغ سطح شهر نشان می‌دهد که به سبب نبود کشش بازار میزان قابل توجهی مرغ در مغازه‌ها مانده است که این امر در کنار میزان جوجه ریزی بالاتر از نرخ مصوب بدان معناست که واردات مرغ توجیه ناپذیر است.
 
این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی صنعت و برنامه ریزی برای جوجه ریزی در ایام پایانی سال نه تنها نیازی به واردات نداریم بلکه باید به فکر بازار صادرات باشیم.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار